Kansallispukumessut 2020

Facebookin mainio Kansallispuku – Folkdräkt -ryhmä täytti 2.5.2020 täydet 10 vuotta. Paljon onnea ryhmälle ja kiitokset ryhmän perustajalle Soja Murto-Hartikaiselle!

On pitkälti sen ryhmän ansiota, että olen kansallispukuvalmistaja. Ryhmä on upea tiedonvälityksen paikka, kannustaa ja tukee, innostaa, antaa yhteyksiä. Siellä tapaa kollegoja päivittäin, mikä ei muuten olisi näin pienellä alalla mahdollista. Siellä on syntynyt myös Kansallispukuyhdistys Raita ry ja idea tulevasta Kansallispukujen tietokirstusta. Liityin ryhmään vuonna 2012 ja vuonna 2014 perustin yritykseni Lajulan kangastuvan.

Ryhmässä järjestettiin Sojan ideasta viime viikolla upeat kansallispukumessut, joissa näkyi ryhmän tietoa jakava luonne. Messuilla oli noin 30 näytteilleasettajaa, asiantuntija- ja harrastajahaastatteluja, eri tekniikoiden työnäytöksiä ja materiaaliesittelyjä. Messuilla julkaistiin myös huikea sarja Pass the brush -videoita, joiden tekemiseen osallistui toistasataa esiintyjää kansallispukuharrastajista muusikoihin ja editoijaan!

Olin mukana messuilla näytteilleasettajana, järjestäjänä ja työnäytösten tekijänä (katso omat työnäytökseni tämän artikkelin lopusta). Messut laittoi pystyyn suuri talkoolaisjoukko rakkaudesta lajiin! ❤ Lue Sojan kommentit messuista täältä.

Kiitos kaikille! Näille Suomen ensimmäisille kansallispukumessuille suunnitellaan jatkoa – oletko Sinäkin mukana seuraavalla kerralla?

Työnäytökseni messuilla

Työnäytös: villalangan vyyhteämistä ja flammujen sitomista
Työnäytös: villalangan värjäämistä reaktiiviväreillä
Työnäytös: Ilmajoen kansallispukukankaan hamekankaan kutomista
Kansallispuvuissa käytettävien nelivartisten pomsien vertailua

2 kommenttia artikkeliin ”Kansallispukumessut 2020

  1. Oda-Liv Koivisto sanoo:

    Kyllä oli hienot messut! Kaikkea ei millään ehtinyt seuraamaan livenä, mutta onneksi on tallenteita. Juuri äsken katselin miten Soja kutoi värjäämiäsi flammulankoja Ikaalisten mallipuvun röijykankaaseen.

Haluatko kommentoida? Kirjoita viestisi tähän.

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.