Tuotteiden hoito-ohjeita

Tekstiilituotteen ostajalle on annettava tietoa tuotteen vesipesusta, valkaisusta, rumpukuivauksesta, silityksestä ja kemiallisesta pesusta. Nämä ohjeet voidaan antaa kuluttajalle symbolein tai sanallisesti suomeksi ja ruotsiksi.

Lajulan kangastuvan tuotteiden hoito-ohjeita:

Hoito-ohjeen lisäksi tekstiilituotteista on annettava muitakin tietoja:

  • kuitusisältö
  • valmistajan, valmistuttajan tai maahantuojan nimi
  • tuotteen alkuperämaa (vapaaehtoinen tieto): ”Tavara on sen maan alkuperää, jossa se on kokonaan tuotettu. Jos tavara on tuotettu tai valmistettu kahdessa tai useammassa eri maassa, niin alkuperämaa on se maa, jossa tavaralle on tähän tarkoitukseen varustetussa yrityksessä suoritettu viimeinen merkittävä ja taloudellisesti perusteltu valmistus tai käsittely, joka on johtanut uuden tuotteen valmistumiseen.” (Lähde: Finatex.)
  • vaatteen koko
  • käyttö- ja säilytysohje

Lajulan kangastupa antaa tuotteiden hoito-ohjeet ja tuotetiedot kirjallisesti sekä tuotteen verkkosivulla että tuotteen mukaan uuteen kotiin. (Hoito-ohjesymbolit eivät ole kangastuvalla käytössä. Ginetex on rekisteröinyt tekstiilien hoito-ohjemerkintäjärjestelmän kansainvälisesti, ja symbolien käyttö edellyttää lupaa. Suomessa symbolijärjestelmän on rekisteröinyt Inspecta, joka myöntää merkkien maksulliset käyttöluvat.)

Linkkejä: