Siikajokilaakson naisen liivikangasta

Kudoin tilaustyönä Siikajokilaakson naisen kansallispukuun liivikangasta. Edellä olevan kansallipuvut.fi-sivuston sekä Paritaskut ja punapaita (Lapin Nuorison Liitto ry, 1997) -kirjan lisäksi tästä kansallispuvusta kertovat mm. seuraavat:

Siikajokilaakson naisen kansallispuvun saa sekä musta- että sinipohjaisella hameella ja liivikangas on joko musta tai sininen. Kudoin petroolinsinisen parkkumikankaan yksisäikeisellä Brage84-karstavillalangalla mustaan puuvillaloimeen.

IMG_20180411_134428.jpg
Yksiväristä parkkumia.

Puku on ollut Helmi Vuorelma Oy:n valikoimissa ja Vuorelman konkurssin jälkeen se siirtyi Suomen Perinnetekstiilit Oy:n puvuksi, kuten muutkin Vuorelman puvut.

Siikajokilaakson naisen kansallispuvun voi valmistaa myös kansanomaisemmin kaavoin, materiaalein ja työohjein, jotka ovat saatavilla Taito Pohjois-Pohjanmaalla. Kansanomaiset kankaat voi kutoa käsin tai kudottaa esimerkiksi minulla. Puvulle löytyy kansallispukujen perinteisiin työtapoihin perehtynyt asiantunteva ompelijakin esimerkiksi tämän Siikajokilaakso-lehden jutun vinkeillä: Siika­jo­ki­laakson kansallispuku on arvostettu juhlavaate.

Kutomani kangas lähti ommeltavaksi kansallispukuompelija Minna Koskiselle Lopelle.

Haluatko kommentoida? Kirjoita viestisi tähän.

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.