Vihdin miehen liivikangasta

Taito Uusimaa ry myy komeaa Vihdin miehen kansallispukua ja sen materiaaleja (lue lisää Taito Uusimaan sivuilta). Sain tilaisuuden kutoa yhteen miehen liiviin kankaan. Liivi on pystyraitainen. Tuohon liiviin kangasta tarvitaan miehustaan, taskunsuihin ja kaulukseen – takakappale on vuorikangasta.

vihti 005p

Kangas on ripsiksi kudottua palttinaa. Yksisäikeinen ohut karstavillalanka kudotaan niin, että loimi peittyy kokonaan tai lähes kokonaan (riippuu kudelangan paksuudesta). Kudelankaa syötetään runsaasti, jotta se jaksaa suikertaa loimilankojen ympärille. Minulla syntyy valmista tällaista kangasta n. 10 cm/h.

puissap
Alun kokeiluja eri lankalaaduilla. Lankojen värinumerot ovat samat, mutta jälki on erilainen langan struktuurista johtuen.

Kangasta käytiin katsomassa puissa ja ensi kommentissa mainittiin jouluiset värit. Kangas näyttää puna-vihreältä, mutta uskoisitko, että siinä on kuutta väriä?

vihti 003p

Pääsin katsomaan kun kangas leikattiin. Taito Uusimaa ry toimittaa hyvät ohjeet liivin valmistamiseksi, leikkuusuunnitelmakin on mukana raitoineen kaikkineen.

leikkausp

Taito Uusimaa ry on valmistanut mainion PowerPoint-opetuspaketin kansallispuvuista. Kysykää ostaaksenne yhdistyksen erikoisneuvojalta, kansallispukutaitaja Marjo Vainiolta. Löytyy heiltä muitakin kansallispukuaiheisia tuotteita: mm. tulitikkuja, vihkoja ja muistitikkuja.

Haluatko kommentoida? Kirjoita viestisi tähän.

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.