Miesten kansallispukuja kysellään, hienoa!

Olen positiivisesti yllättynyt siitä miten paljon kysellään miesten kansallispukujen kankaita. Olen päässyt tänä vuonna kutomaan kahteen miehen pukuun kangasta, työn alla on seuraava ja jonossa neljäs.

img 0512p
Akaan miehen liivikankaan kokeiluja.

Kansallispuku hyvin valmistettuna ja huollettuna kestää monta sukupolvea – kirjaimellisesti isältä pojalle.

Yksi suosituimmista miesten kansallispuvuista on Etelä-Pohjanmaan puku (rakkaalla lapsella on monta nimeä: puku tunnetaan myös nimellä Härmän puku ja Jussi-puku). Kansallispuvun 130-vuotisjuhlien kunniaksi sanomalehti Ilkka teki haastattelun ja videoinnin Etelä-Pohjanmaan miehen kansallispuvun esittelystä. Pääset katsomaan sen Ilkan sivuilta, tästä linkistä. Huomaa kaksi erilaista liiviä: kaksirivinen liivi on tarkistamattoman kansallispuvun liivi, mutta yksirivisellä napituksella tehty liivi vastaa museoon tallennettua esikuvaansa.

Haluatko kommentoida? Kirjoita viestisi tähän.

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.