Etelä-Pohjanmaan naisen liivikangas, osa 2

Sain kutoa Etelä-Pohjanmaan naisen kansallispuvun liiviin parkkumia jo toistamiseen (edellinen kangas on luettavissa täällä). Kangas on kiva: raitaa raidan perään, välillä vähän flammutäplän kohdistamista.

epliivi-003p

Asiakas ei ole ihan varma päätyykö kangas käyttöön vai vitriiniin, mutta voin kutoa hänelle uudenkin. 😀

Tällainen kangas on kansanomainen ja sille löytyy Suomen kansallismuseoon talletettu esikuva. Tämä kangas onkin asiantuntijatyönä esikuviaan vastaavaksi tarkistetun puvun liivikangas. Jos tarkistamattoman Härmän-Isonkyrön kansallispukusi liivi on uusimista vailla, voit hyvin valita uuteen liiviin tarkistetun liivin tällä kankaalla ja päivittää siten pukuasi tutkimustiedolla.

Liiviin tarvittavan kankaan menekkiä voi pienentää esimerkiksi katkaisemalla kaavasta olkaimet ja leikkaamalla ne jostain toisesta kohdasta kangasta, vaikkei raidoituskaan ihan täsmäisi. Uskaltaisitko? Niin on esiäitikin nokkeluuksissaan tehnyt. Tällaisia ratkaisuja kuulemma esitellään tämän vuoden eli 2016 kansallispukujoulukalenterissa Kansallispuku – arkea ja juhlaa -blogissa. Käyhän lukemassa aiempien vuosien artikkeleita odottaessasi uusia.

epliivi-004p

2 kommenttia artikkeliin ”Etelä-Pohjanmaan naisen liivikangas, osa 2

Haluatko kommentoida? Kirjoita viestisi tähän.

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.