Valmistujaisjuhla

Tänään oli artesaaniopintojeni viimeinen päivä. Valmistujaisjuhlapäivä.

img 001

Sain osallistumistodistuksen käsi- ja taideteollisuusalan perustutkintoon valmistavasta koulutuksesta. Tutkintotodistus tulee myöhemmin kun tutkintotoimikunta on kokoontunut, mutta silti koulutuspäällikkö uskalsi juhlassa julkaista, että olen valmistumassa tekstiilialan artesaaniksi.

img 010pHakeuduin koulutukseen alan tarpeista johtuen. Olin harrastanut kansallispukuja aiemmin useamman vuoden. Lähes kolme vuotta sitten aloin pohtia alalle kouluttautumista, kiitos nykyisen kollegani, kansallispukuvalmistajan.

Olin yhteydessä SAMIn kulttuurialan koulutuspäällikköön ja valitsin tutkinnonosat, joiden osaamisen tarvitsisin. Opiskelin aluksi palkkatyöni ohessa, kunnes jäin täksi lukuvuodeksi opintovapaalle tavoitteena koko tutkinto eli kaikki tutkinnonosat.

Otin haltuun eri materiaaleja ja tekniikoita. Kokosin näytteitä ja dokumentteja. Syvennyin kansallispukukankaiden kutomiseen ja sain toisilta kansallispukukankureilta, -valmistajilta ja Suomen kansallispukukeskuksesta kollegoiden tukea. Koulutukseni oli paljolti aitoa työelämäyhteistyötä. Perustin toiminimen.

Ensimmäisen kansallispukukankaani kutomisesta on kulunut nyt kutakuinkin vuosi. Olen kutonut tämän vuoden aikana n. 15 m erilaisia parkkumeita kansallispukuihin ja metrin verran minimittakaavassa Barbielle.

img 018p

 

Toki sivussa on valmistunut mm. muitakin kankaita (esim. mattoja ja käyttötekstiilejä), painotöitä sekä käsin kehrättyä tai värjättyä lankaa. Osaamisestani olen saanut kiitettävät arvioinnit niin tutkintotilaisuuksien arvioitsijoilta kuin kollegoiltanikin.

Olen verkostoitunut hyvin varsinkin kansallispukualalle. Kiitos tähänastisesta yhteistyöstä Tuulikki Matikainen, Tuula Pärnänen, Soja Murto, Taina Kangas, Tmi Ommelpuu, Seija Pesonen, Tarja Alava, Vuorelman Tytti, opiskelukaverini kansallispukualan ja artesaanikoulutuksista sekä muut kumppanit!

Työllistä vastavalmistunut! Ota yhteyttä sähköpostitse (lajulan.kangastupa (at) hotmail.com) tai yhteydenottolomakkeen avulla.

Puola valmiina kudottavaksi!

Puola valmiina kudottavaksi!

Haluatko kommentoida? Kirjoita viestisi tähän.

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.