Tekstiilialan opinnot

Aloitin käsi- ja taideteollisuusalan perustutkinnon kahden tutkinnonosan opinnot 7.1.2013 Savonlinnan ammatti- ja aikuisopistossa. Tavoitteenani on saada teksiiliartesaanin teoriatietoa eri sidoksista ja kankaan rakentamisesta kangaspuihin. Valitsimme tutkinnon osiksi tuotteen suunnittelun 10 ov ja tuotteen valmistuksen 20 ov. Tutkinnon perusteet löytyvät Savonlinnan ammatti- ja aikuisopiston sivuilta.

Opiskeluajaksi sovimme kalenterivuoden 2013. Katsomme matkan varrella otanko muita tutkinnon osia ja jatkammeko opiskeluaikaa.

Juvan naisen kansallispuvun kupeelta.

Juvan naisen kansallispuvun kupeelta.

Mistä motivaatio tekstiilialan opintoihin? Olen harrastellut käsitöitä pitkin aikaa. 2000-luvun ensimmäisellä vuosikymmenellä aloin kiinnostua enemmän kansallispuvuista. Hurahdin siihen maailmaan erityisesti kansalaisopiston kansallispukukurssilla, jossa minua opetti vuosikymmeniä pukuja valmistanut. Kiinnostuin syksyllä 2012 laajentamaan harrastusta myös kankaan kudonnan suuntaan. Lähdenpä opiskelemaan! Jos kehityn kyllin hyväksi voin valmistaa kansallispukujen kankaita kangastuvallamme.

Haluatko kommentoida? Kirjoita viestisi tähän.

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.